Egy jobb világért

Egy jobb világért

Az élet szép

2021. július 09. - Liliom Zsu

Az élet szép!

Meg kell  találni benne a szépséget! Haladni kell előre, hogy apránként, napról napra jobbak legyünk, többek legyünk, szeressünk, segítsünk, és mindenek előtt boldogok legyünk. Mert csak ez számít igazán! 

Nem szabad hagyni, hogy az élet rövid ideje szétfolyjon az ujjaink között, nem szabad elpocsékolnunk, mert van dolgunk ezen a világon! Annyi mindent csodás dolog van, amit látni, érezni, kell. 

Mert ha egyszer vége lesz, tudjuk azt mondani a szeretteinknek: Nincs semmi baj, hisz én mindent megtettem, hogy a világ egy jobb hely legyen. Én szerettem, és boldog életet éltem! 

Én ezt fogom mondani az unokámnak. 

 

 

Higgy magadban!

 

Egyszer a szerelmem azt mondta „Részben a te hibád is, hogy nem tudsz járni. Változtatnod kell valamin… Hinned kell magadban és bármire képes vagy!”

Ezek után teljesen összezavarodtam, nem értettem, hogy lehetek okozója olyannak, ami még a születésem elött történt. Heteken át gondolkodtam ezen, emlékek százait pörgetem végig a fejemen, hogy megtaláljam hol hibáztam. Aztán fény gyúlt a fejem felett és végre megvilágosodtam!  

Igazán, nem a születésemkor lett elrontva a dolog, és nem is énmiattam. Az az eszmerendszer hibás, amit eddig tanítottak nekem, amiben eddig éltem.

Eszembe jutott ugyanis, hogy nekem eddig sosem mondtak: Higgyek magamban! Higgyek abban, hogy képes vagyok rá! A családom részéről erre nem számíthattam volna, mert szerintük csak és kizárólag istenben kell hinnem. Viszont, amin igazán meglepődtem, így visszagondolva az, hogy az orvosaim, tornáztatóim mentoraim és itt most felsorolhatnám az összes felnőt egészségügyben és oktatásban dolgozót, akivel 17 év alatt találkoztam.

Mindenki mindig ugyanazt mondta: -Ettől majd biztosan jobb lesz, nem fog fájni többet. – És ha nem jött be a terv -Semmi baj, mostantól ezt kell megszoknod.

Mint tudjuk kisgyerekként a legfogékonyabb a tanulásra az ember, akkor tanulja meg az életének rendszerét. Nem mondták, hogy hinnem kell magamban, abban, hogy sikerülj…. Én azt tanultam vagy sikerül a műtét, torna, kezelés az tőlem független.

 Most már tudom, hogy ez nem igaz! Ha hiszel magadban, és elhiszed, hogy sikerülhet, mert csak azért is megcsinálod, bármire képes lehetsz, ha elég kitartó, bátor és türelmes vagy!

Én hiszek abban, egyszer egy szép napon megvalósíthatom a bakancslistám 1. pontját!

Most kicsit vonatkoztassunk el a mozgássérültségtől.

Ez az élet minden területén igaz. Ugyanúgy fontos, hogy higgyünk magunkban, bármiféle kihívás elött állunk. Sőt maga az élet egy nagy kihívás! Ezt a témát azért akartam most a mozgássérültséghez sorolni, hogy akik úgy jártak, mint én, ne adják fel!  Ha úgy érzed ismersz valakit, akinek szüksége lenne rá, mond neki: Higgy magadban, higgy benne, hogy képes vagy rá!

Én hiszek bennetek!

 

 

Itt vagyok, figyelj rám!

Kedves Olvasó! 

Ezt az oldalt azért indítottam el, hogy megosszam a világgal a gondolataimat, mert úgy érem, nekem kötelességem mutatni egy szemüveget, amin hogyha átnéztek már máshogy látjátok a világot…

Én születésem óta mozgássérült vagyok, ezért nem sokat látok a világból. Elhitették velem, hogy egy semmirekellő porszem vagyok, aki csak arra jó, hogy a csendben üljön és a plafont bámulja. De nekem elegem van ebből. Hiszem, hogy én is tehetek egy jobb világért.

 

süti beállítások módosítása